0
Winkelwagen
€ 0,00
  • Gratis verzending
  • Gratis retour
  • 14 dagen bedenktijd
  • Hoge klantwaardering
  • Snelle levering
  • Keurmerk
Blog /

Het huis inrichten. Handige tips en inspiratie. Deel II

Huis inrichten met design meubels

Het huis inrichten. Handige tips en inspiratie. Deel II

 

In de vorige blog Handige tips en inspiratie deel I hebben we het over de juiste kleuren, stijlen en het erbij betrekken van de buitenruimte gehad. In deze blog behandelen we de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je woning. 

 

De 3 meest gemaakte vergissingen bij het inrichten van je woning:

 

1. Meubels op de verkeerde plek

 

Het huis inrichten is niet altijd een gemakkelijk klus. Hoe graag we ook willen en ons best doen, vaak lukt het ons niet om het interieur te laten lijken op de interieurs uit de woonbladen. De meubels op een verkeerde plek plaatsen is wellicht de meest gemaakte fout. Vaak worden deze tegen de muur gezet en dan krijg je een lege ruimte in het midden van de woonkamer. Daardoor lijkt de kamer kleiner. Als je de meubels verder van de muren af zet en als groepje meer in het midden concentreert, zal je zien dat er veel meer ruimte ontstaat. Je moet hier natuurlijk wel de ruimte voor hebben.

 

2. Je huis te druk inrichten

 

Vaak zien we die leuke vaas, lamp of stoel in de winkel staan en nemen we deze mee. En voordat we het weten staat de kamer vol met meubels, accessoires en andere leuke frutseltjes. De overkill aan spullen maken de ruimte juist weer kleiner en rommelig. Het is juist de kunst om je huis zo minimalistisch mogelijk in te richten. Daar creëer je ruimte mee en overzicht. Als je toch veel accessoires hebt, plaats ze dan bij elkaar in een kast bijvoorbeeld. Daarmee schep je ruimte en hoef je geen afscheid van je spulletjes te nemen.

 

3. Slechte verlichting

 

Je hebt het eindelijk voor elkaar: mooie meubels en een fraaie inrichting. Toch lijkt de woonkamer ’s avonds weer heel anders en veel donkerder dan je eigenlijk wilde. Vaak is het probleem: slechts één lamp in de kamer. De meeste mensen plaatsen alleen maar een plafondlamp boven de salontafel, maar dat zorgt er doorgaans voor dat de ruimte klein en donker voelt. Het is een van de meest gemaakte fouten van een huis inrichten. Plaats juist kleine(re) lampen in de hoeken van de kamer, de muren reflecteren het licht en daardoor worden donkere hoeken opgelicht. Je zult zien dat de kamer ineens veel groter lijkt!

 

4. Impulsief kopen zonder goede budgettering

 

Een andere misstap van het huis inrichten is impulsieve aankopen doen. Vaak is het zo dat als we de moeite nemen om naar een meubelzaak te gaan, we het voornemen hebben ook daadwerkelijk aankopen te doen. Ineens zie je die mooie fauteuil of schilderij daar staan en na aankoop blijkt later dat de stoel toch niet helemaal in het interieur past of het schilderij te groot is. En blijkt ook dat je het je eigenlijk niet kon veroorloven. Denk daarom eerst na hoeveel je kwijt wilt zijn, wat de afmetingen van de ruimte zijn en waar er plaats is voor meubels. Online rondneuzen is een goede optie, want dan kun je alles op je gemak eens bekijken en de stijlen en prijzen met elkaar vergelijken.