Top

Felicerossi

FelicerossiHet bedrijf Felicerossi werd opgericht in 1922.  Alle tijden heeft Felicerossi  het doel gehad om hoogwaardige design stukken te leveren die geschikt zijn voor het dagelijks leven, maar ook in een museum zouden kunnen staan.

Felicerossi produceert voornamelijk fauteuils en banken. Felicerossi fabriceert daarnaast verschillende accessoires zoals salontafels, eettafels, stoelen of banken. Alle Felicerossi  producten worden gekenmerkt door het feit dat de elementen individueel worden gecoördineerd volgens de klant?

In 2001 kreeg het bedrijf de IF Design Award, in 2004 de titel beste Nederlandse Design van de eeuw? Felicerossi  heeft samengewerkt met vele prestigieuze ontwerpers als Toshiyuki Kita, Riccardo Giovannetti, Adrian Peach of Stefano Marzano.
Felicerossi dankt Jacco Bregonje met diens producten zoals de Diva en Divina in verschillende uitvoeringen. Divina is met een breedte van 85 cm en een hoogte van 75 cm het kleine zusje van de Diva-serie. Diva bestaat uit een metaalframe die is bekleed met polyurethaan-schuim en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Sinds 2003 is Divina verkrijgbaar in polyethyleen. In deze uitvoering kan de Divina ook outdoor gebruikt worden.
De kleine armstoel “Square”, dat werd ontworpen door Emmanuel Babled geniet een grote populariteit aan de ene kant vanwege zijn ingenieuze ontwerp en aan de andere kant vanwege zijn grote zitcomfort. Hij zou ook goed geschikt zijn voor outdoor-activiteiten. Als u op zoek bent naar een gezellige, maar niet te traditionele schommelstoel zal u blij zijn met Elle? Een schommelstoel van een andere soort. Door de jaren heen heeft Felicerossi nieuwe technologieën ontwikkeld die de doorslaggevende factor zijn geweest voor het unieke karakter van Felicerossi’s producten.

Felicerossi telt 20 personen in de productie en nog eens 5 personen in het kantoorgedeelte. De productie omvat verschillende afdelingen die het mogelijk maakt Felicerossi zelfvoorzienend te zijn en flexibel van karakter, wat betekent dat Felicerossi kan voldoen aan de individuele wensen van de klant. Na enkele succesvolle jaren  heeft Felicerossi besloten om haar werkgebied uit te breiden en is tegenwoordig ook aanwezig in de projectmarkt.