0
Winkelwagen
€ 0,00
  • Gratis verzending
  • Gratis retour
  • 14 dagen bedenktijd
  • Hoge klantwaardering
  • Snelle levering
  • Keurmerk
Blog /

De Barcelona Chair: de perfecte design stoel voor elk interieur

Wat maakt een woonkamer nu eigenlijk smaakvol? Uiteraard zijn de kleuren die je gebruikt voor de muren en vloer belangrijke bepalers, net zoals welk bankstel en accessoires je kiest. Wat ook vaak de finishing touch geeft en lege hoekjes in ruimtes kan opvullen, is een mooie designstoel in de huiskamer. Zo’n design item is eigenlijk onontbeerlijk in elk stijlvol interieur.
 
Er zijn verschillende soorten design stoelen op de markt. Welke het beste bij jou past, hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak, maar ook van de inrichting van je interieur. Het leuke van een trendy stoel of fauteuil is, dat het een enorm creatief meubelstuk is. Geen andere meubel bezit doorgaans zoveel verschillende onderdelen als een stoel, en daardoor kan er dus veel gespeeld worden met allerlei gedeelten en kan er genoeg creativiteit in een stoel worden gestopt. In de loop der jaren zijn wereldwijd veel ontwerpers aan de slag gegaan met het bedenken van innovaties op het gebied van design stoelen, daardoor is de trend van het ontwerpen van design stoelen eigenlijk nooit stil komen te staan en ontstaan er telkens weer grensverleggende design stoelen. En dat maakt een design stoel juist zo bijzonder. Daarom is een design stoel of design fauteuil vaak het pronkstuk in je woonkamer!

 

 Barcelone Chair Cognac

De wereldberoemde Barcelona Chair

Een stoel die boordevol creativiteit zit en bij zowel een modern interieur past als een vintage inrichting is ongetwijfeld de Barcelona Chair. Deze design stoel is ontworpen naar het ontwerp van Duits-Amerikaanse architect Ludwig Mies van der Rohe in samenwerking met interieurontwerper Lilly Reich. De stoel is eigenlijk meer dan een stoel, omdat het een vrij breed meubelstuk is, met een groot zitvlak. Het is dus echt zo’n meubelstuk waar je oog direct op valt. De stoel heeft zijn naam te danken aan de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona. Van der Rohe ontwierp destijds het Duits paviljoen voor deze tentoonstelling dat als ontvangstruimte voor bezoekers diende. Behalve het paviljoen, ontwierp hij ook meteen de Barcelona Chair voor het interieur. En bij deze zitmeubel vervaardigde hij ook meteen een voetenbank uit dezelfde materialen. Bezoekers konden dus in stijl even genieten in het paviljoen en het zichzelf gemakkelijk maken in de comfortabele stoelen met hocker.

 


Less is more

Van der Rohe staat bekend om zijn minimalisme en strakke lijnen die hij gebruikt in de ontwerpen van zijn gebouwen. En deze strakke lijnen zie je ook heel duidelijk terug in de Barcelona Chair. De kernwoorden voor deze stoel zijn dan ook, simpel, functioneel, elegant en zonder franjes. Net zoals zijn beroemde kernspreuk: less is more. Inmiddels is deze design stoel een van de meest bekende design items van de vorige eeuw, en is het een waar icoon van de moderne beweging geworden. De Barcelona Chair straalt een eenvoudige elegantie die Mies van der Rohe in zijn ontwerpen belichaamt. De Barcelona stoel is een eerbetoon aan een huwelijk van modern design en uitzonderlijk vakmanschap. Door zijn strakke lijnen, werd de stoel ook zeer geliefd om in deftige kantoren en bankgebouwen te plaatsen. De Barcelona Chair is heden ten dage dan ook niet alleen een design stoel om in de woonkamer te plaatsen, maar ook in je werk- of kantoorruimte.Retro stoel

Deze antieke vouwstoel met zijdelings gezien verchroomde roestvrijstalen poten mag dan wel uit 1929 komen, het is een van de meest hippe stoelen van 2017. Een echte retrostoel die je zowat in elk interieur kwijt kan en eigenlijk niet mag ontbreken in een trendy huis of kantoor. Ook jij kan nu deze designstoel in huis halen, en wel op een heel voordelige manier. Designmeubelenstyle.nl heeft deze klassieker in het assortiment en wel heel aantrekkelijk geprijsd. De stoelen zijn verkrijgbaar kussens gemaakt van echt runderleder in de volgende kleuren: zwart, wit, cognac en donkerbruin. Wil jij deze trendsetters uit het assortiment in een oogopslag zien? Check hier alle Barcelona Chairs. Voor slechts een klein prijsje heb je ‘m al in huis! Wil je alles uit jouw Barcelona stoel halen? Schaf dan ook meteen zo’n handige voetenbank aan, dan zit je er echt comfortabel bij. En zeg nu eerlijk, zonder deze prachtige hocker is een Barcelona stoel eigenlijk niet compleet.