Top

Area Declic

Area DeclicArea Declic is een merk van ARRMET, een historisch Friulian fabriek actief sinds de jaren '60 in de stoel-productie cluster in Manzano (Udine). De merken DEBI e MAN behoren ook tot ARRMET.

 
Three generations in comparison: the president Francesco Venturato,

CEO Daniele Venturato and Alessia Venturato.
 

Het innovatieve karakter van ARRMET was al vanaf het begin zichtbaar. Terwijl de typische productie van stoelen uit de regio voornamelijk uit hout bestond omarmde het bedrijf juist metalen constructies. ARRMET was in principe vooral gespecialiseerd in stoelen voor scholen en gemeenschappelijk goed. 

Na verloop van tijd besloot het bedrijf zich ook te gaan richten op massa productie van stoelen met functionaliteit en design als uitgangspunt. 
Startend in de jaren '90 begon ARRMET belangrijke investeringen te doen  voor de productie van stoelen in kunststof, en het krijgen van een collectie dat het bedrijf een nieuw imago zou geven. Bovendien verwierf men op deze manier de know how die kenmerkend was voor de volgende jaren. Weten hoe te werken met ontwerpers en de erkenning van de mogelijkheden die de wereld van kunstoffen bieden. 


The company grows, thanks to experienced staff that works in the commercial office,

in the R&D product, production ... All staff work to improve and overcome the various

problems encountered.
 

Area Declic is ontstaan ​​uit de noodzaak om het overkoepelende bedrijf ARRMET meer te differentiëren en zich beter neer te zetten in de markt. Onder dit merk van het bedrijf bieden ze designer stoelen, krukken, tafels en meubels, die zich onderscheiden door de koppeling van metaal, kunststof en door hun duidelijke functionaliteit.

We work here: Giorgia and Cristina - commercial office, Lucia and Laura
- administration, Jgor - production management, Debora - graphics.